egyedi konyhabútor budapest

Konyhabútor Készítés

KONYHABÚTOR KÉSZÍTÉS - EGYEDI KIVITELEZÉS

Munkánk során számos különböző helyekkel és kihívásokkal találkoztunk már, az egészen kicsi konyhatól, a hatalmas nagyig. Őszintén elmondhatom a méret nem a lényeg, ha lehet ezzel a fordulattal élni, pont ugyanolyan kíhívás egy kisebb méretű konyhát praktikussá és mindenttudóvá tenni, mint egy nagyban úgy elhelyezni a fiókokat, polcokat,hogy az ott tüsténkendő háziasszonynak ne keljen kilómétereket megtenni.

Milyen szempontokat veszünk figyelembe, amikor egyedi konyhabútort tervezünk?

Fontos szempont,hogy ismerjük a főzési folyamatokat? Furán hangzik ugye, hogy miért kell ismerni egy asztalosnak a főzési szabályokat, mi mit követ? Hát igen, de nekünk is hozzá kellett szokni a gondolathoz, hogy használati tárgyakat tervezünk, így lehetetlen kihagyni a folyamatból a leendő használó igényeit, amelyetket sokszor a használó maga se pontosan ismer. Mire is gondolunk pontosan? Kuka elhelyezése egy konyhába, csap mosogatógép elhelyezkedés, hűt és sütő beépítése, mikrohullámsütő elhelyezése, különböző tároló polcok, szekrények az edényeknek. Kisebb edényeknek és poharaknak helyek általában felül, míg a nagyobbaknak alul kerül kialakításra, hiszen gondoljunk bele, ki akarna nehéz dolgokat fentről leszedni.

Sütő elhelyezése konyhába nagyon fontos kérdés, főleg kisgyerekes családok esetén, hiszen mint tudjuk a legközkedveltebb játékok egyike a sütő a gyerekek körében és bár a mostani,modern sütők már nem engedik át a teljes hőt, azért jobb vigyázni, nem csak lezáró elemekkel, hanem a sütő magasabbra helyezésével is akár, hogy az apróságok ne érjék azt el könnyen.

Konyhai fogantyúk elhelyezése - Hova érdemes - Melyik legideálisabb kialakítás és kézreesés szempontjából?

Fontos tudni, hogy a fogantyúk elhelyezése egy konyhában legalább olyan fontos szempont, mint maga a bútor elosztása. Nagyon megnehezíti a felhasználó napjait, ha nem oda esik a nyitóelem, ahol az ideális lenne. Úgy érdemes elhelyezni, hogy könnyen a rutinunká tudjon válni az,hogy pontosan hova is esik, értem ezalatt,hogy hamar megszokható legyen,hogy jobbra lenyúlok és már nyílik is az ajtó.

Formailag több fajta fogantyúról beszélünk, kerek és süllyesztett, hosszúkás, kerekített vagy szögletes. Igazából a bútor stílusa határozza meg,hogy melyik típust is választjuk ,de fontos,hogy odafigyeljünk,hova is helyezzük. Javaslatok alapján vagy a nyitóoldali részt, esetleg az adott elem közepét szokták választani.

TOP