Egyedi Konyabútor Tervezés Budapesten

Elsőre könnyen gondolhatja mindenki azt, hogy megfizethetetlen dologról beszélünk, akkor, amikor egyedi konyhabútort szeretnénk készíttetni, ahelyett, hogy valamelyik nagy ipari cég, előre gyártott elemekből összeszerelt konyháit építenénk otthonunkba.

Manapság a szakipari munkaerő hiánya miatt jogosan gondolhatjuk, hogy a szakmunkát igénylő munkafolyamatok, megfizethetetlenek, így néha ki is hagyjuk azt a lépést, hogy megpróbáljunk ajánlatot kérni egyedi bútorok tervezésére.

Kihez forduljon ha konyhabútort szeretnénk terveztetni? Hogyan kezdjük el a felmérést?

Először is fontos tudni az adott hely paramétereit. Ha az Ikea tervezőt akarjuk használni és ott akarunk játszani a gondolattal, hogy milyen konyhabútort szeretnénk tervezni, ha valamelyik másik tervező programot, esetleg csak sima üres papírt is fontos, hogy felmérjük a paramétereket. Mire érdemes különös figyelmet szentelni? Kiállások, konnektorok, sarkok és szabálytalan eltérések a falakban, esetleg küszöbök vagy kitüremkedések, vízvezeték kiállások helyeit érdemes felmérni és pontosan betervezni.

Továbbá szintén nagyon fontos szerepet játszhat a pára elszívó kivezetésének a helye, ugyanis a jobb elvezetés érdekében célszerű a sima szénszűrős szagelszívók helyett, kivezetést is biztosítani a szabadba, így kevésbé veszi át a lakás a főzéskor keletkező illatokat.

Miután alaposan felmértük, esetlegesen sikerült is elképzeléseinket formába önteni célszerű kiválasztani a konyhabútor tervezéshez a megfelelő alapanyagokat is. Miből készüljön a munkalap, milyen hatású legyen a szekrény borítása, matt vagy fényes, milyenek legyenek a fogantyúk, valamint milyen világítási rendszert szeretnénk elhelyezni benne.

Amint kiválasztottuk az anyagokat és meg van a látványterv, esetleg találtunk egy hasonló felépítésű konyha valamelyik konyhai katalógusban, akkor érdemes bútorasztaloshoz fordulni, hogy ki kérjük véleményét, illetve, hogy felmérhesse ő is azt. Felmérés nélkül senki nem fog ajánlatot adni, viszont azt tudnia kell minden bútorasztalosnak, hogy pontosan milyen elképzelései vannak a megrendelőnek, hiszen ő fogja azt használni, maximum építő jellegű javaslatokkal, praktikákkal és látvány elemekkel, valamint anyagválasztással tudja támogatni a megrendelő igényeit.

Amennyiben önnek is szüksége lenne egy felmérésre, vagy segítségre van szüksége konyhabútorának megtervezésében, forduljon hozzám bizalommal és együtt megálmodjuk az ideális konyhabútort. Hosszú évek tapasztalata és számos egyedi bútortervezéssel a hátunk mögött, akár már az elképzelések megálmodásának, a költéségek meghatározásánl is nagy segítséget tudunk nyújtani.

TOP