Jöttem, láttam, felmértem, terveztem és beépítettem! Egyedi konyhabútor készítés kevesebb, mint két hét alatt? Ugye ilyen nincs is?

Jó a kérdés és a választ maga Ladi Zoltán bútorasztalos meséli el nekünk, hogyan is néz ki ez a folyamat, ha őt kérjük fel konyhánk megszépítésére!

Immár több mint 20 éve foglalkozok bútorok készítésével, ebbe beletartozik a fürdőszoba bútorok, gardróbók, szobai kiegészítők, nappali bútorok és nem utolsó sorban egyedi konyhabútorok elkészítése is és akár sorolhatnám még, hogy mi mindennel találkoztam pályafutásom alatt.

Nyilván erősnek hangzik, hogy elkészíthető egy jó minőségű egyedi konyhabútor akár kevesebb mint két hét alatt és könnyen jöhet a kérdés, hogy lehetséges, hogy nem vagyok nyakig munkával. A válasz egyszerű nyakig állok a forgácsban, de mindig időre elkészítem az általam elvállalt projekteket, ha még kissé hihetetlenül is hangzik ez a mostani túlzsúfolt világban.

A bútorok gyártásának ideje számos tényezőtől függ, de sok ügyfelem részesült jó pár alkalommal kellemes meglepetésben, amikor rövid idő alatt készítettem rendkívül mutatós és kiváló minőségű konyhabútorokat számunkra. A titok egyszerű és röviden részletezem.

Egyedi konyhabútor készítés folyamata

Miután ügyfeleim felvették velem a kapcsolatot és sikeresen egyeztettünk egy időpontot a helyszíni felméréshez, a helyszínre érkezést követően az alábbiakat szükséges átbeszélni a megrendelőimmel.
Konyhabútor paramétereinek és elhelyezkedésének, a hozzátartozó elemek, fiókok, polcok és egyéb kiegészítő pultok rövid összefoglalása. Sok ügyfelemnek okozott már problémát, hogy mit is szeretne valójában, hogy mi is az ami szerinte leginkább abba a lakásba illik és mi az, amit a sok szép ikeás vagy egyéb katalógusban látott bútorokból választani szeretnének.

Mindenkinek teljesen más ízlése van, szépet mindenképpen és praktikusat is tudok készíteni, viszont az igényeket és a megjelenést a megrendelőknek kell formába önteni, megálmodni. Persze, azért javaslok mindenképpen valamit, ha nagyon elakadnánk.

Amennyiben sikerült felvázolni mit is szeretnénk, jöhetnek a konyhabútor színeit meghatározó paletták megvizsgálása, élvédők, kilincsek, világító részek, szekrények üvegeinek megtervezése és kiválasztása. Ebben sokat tudok segíteni, ugyanis saját színpaletákkal és egyéb konyhabútor kiegészítőket tartalmazó katalógusokkal érkezem a helyszínre, így akár már ott is ki tudunk mindent választani.

Miután választottunk színt mind a szekrényeknek és a konyha pultnak is, valamint meghatároztuk annak anyagát is és ha minden jólment a kiegészítőkkel is sikerünk volt, akkor jöhet méregetés. Általában nem tart tovább harminc percnél, hogy végig mérjem a rendelkezésre álló területet és készítsek egy rövid skiccet arról, amit a megrendelő elképzelt konyhaként.

Fontos tudni, hogy online is lehet előzetes tervezést megrendelni, amelyet teljesen díjmentesen elvégzek. ez azért hasznos, mivel minél több információval érkezek a helyszínre, annál kevesebb időt töltünk ott és beszélgetünk az alapvető elképzelésekről. Az online megrendelőn keresztül lehetősége van az érdeklődőknek arra, hogy fotókat töltsenek fel, akár már az előre megtervezett konyháról, kisebb rajzok vagy akár 3D-s konyhatervekről, esetleg korábban más asztalos vagy Ikeás konyhatervezővel készített tervekről, valamint más már készen lévő konyhákról. Ez nagyon sokban segítheti a folyamatot, hogy én is, mint asztalos pontosan megértsem az ügyfeleim elvárásait, akár még az első személyes találkozó előtt.

Ezt követően 48 órán belül már ügyfeleim email címén látható lesz ajánlatom, amelynek folytatását már a leendő ügyfeleim határozzák meg.

Mennyibe kerülhet egy egyedi konyhabútor elkészítése?

Nagyon széles palettán mozognak a bútorasztalosok munkadíjai és a felhasznált anyagok árai is. Legfőképpen attól függ, hogy olyan asztalossal tudunk-e együtt dolgozni, akinek minden eszköz a rendelkezésére áll, avagy más üzemekkel, lapszabászatokkal dolgozik együtt, vannak-e saját eszközei a teljes bútor elkészítéséhez. Na ez az amiben azt gondolom, hogy a piacon a legkevesebb van, én is azon asztalosok közé tartozom, aki saját eszközökkel dolgozik és éppen ezért jobb határidőkkel és jobban az ügyfél elképzeléseit szolgálva tudok bútorokat készíteni. Hiszen gondoljunk csak bele, minél több kézen vagy szájon át megy egy gondolat, az annál inkább eltér a valóságtól. Nálunk ez könnyen megoldott, hiszen kisüzemként minden egy kézben tartok. Felmérek, tervezek és kivitelezek, majd beépítek is.
Sokban meghatározza egy egyedi konyhabútor árát, annak komplexitása is, hiszen, hogy néhány példát mondjak rá nem minden sarok elem, forgó kihajló, vagy éppen rejtett részek a legkönnyebb pontjai egy konyha elkészítésének. Összegezve, ha egyszerűbb a terv, csak sima oldalnyíló, vagy bukó nyíló és egy-egy rejtett bútort tartalmaz leendő konyhánk, akkor nem fogunk nagyon elszállt árakkal találkozni.

Miben másabb egy asztalos által készített konyhabútor, mint egy az Ikeában megrendelt bútor?

Nagyon sok előnye van, ha az Ikeában vásárolunk konyhabútort, hiszen nagy készlettel, gyors kiszállítással állnak az ügyfelek rendelkezésére. Az egyetlen hiba ott akad, ha már kicsit is egyedibb elképzelésünk, egyedibb paraméterekkel rendelkező konyha felületünk van, akkor a fix méretű bútorok már nem illenek pont oda és pont úgy, ahogy kell.
Mi a különbség árban? Szintén igény válogatja, bátor húzás lenne, ha konkrét számokkal dobálóznánk, de a piaci ismereteim alapján egy összetettebb konyhabútor összeválogatása egy multi cégnél nem jön ki olcsóbbra, mint ha én vagy valamely kollégám készítené. Persze, akadnak kivételek, de hol nincsennek. Amennyiben megnyerő volt rövid összegzésem és tetszett az, amiről írok, látogasd meg referencia oldalamat, ahol további ismereteket szerezhetsz munkáimról és elképzeléseket, ötleteket szerezhetsz saját konyhabútorodhoz is.

TOP